séfajánlat

 

 

A Régi Posta étterem ajánlata:

 

 

Kolbászos krumpli leves

450 Ft.-

 

 

Kolompirleves füstölt orjával (Recept Dr. Ecsedi István: A Debreceni és Tiszántúli Magyar ember táplálkozása Városi nyomda, Debrecen, 1935. című könyvéből)

„Legízletesebb tavaszi eledel. Főzése egyszerű. Felvágunk egy darab orját ¼ kilós darabokban. Megmossuk a darabokat forró vízben élesmosóval jól. Lemegy róla a korom hamar. Feltesszük főzni. Addig főzzük, míg meg nem puhul. Azután kolompírt hámozunk és ezt nagy vastag kockákra eldaraboljuk. Vereshagymát tisztítunk, ezt meg kockákra vágjuk. Mikor a hús már puhul, a burgonyát hozzátesszük, ezzel egyidejűleg a hagymát is, az fő tovább. Kis idő múlva piros öreg rántást készítünk hozzá egy kis rózsapaprikával és főzzük tovább, míg a krumpli kezd szétomlani. Ekkor kész a jó sűrű erős leves, melyből egy mélytányér leves egy jó darab hússal elég egy rendes ebédre. Sokszor egy kis ecetet is töltenek hozzá, így még jobb. A debreceni polgári osztályban nagyon szeretik.”

 

 

Amit a szakács hosszú lével készít - További levesek a Régi Posta étterem étlapjáról:
Hajdúsági orjaleves, rest asszony tésztájával 590 Ft.-
Gulyásleves 890 Ft.-
Postamester levese (Tárkonyos pulykaragu leves)

650 Ft.-

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics