séfajánlat
A Régi Posta étterem ajánlata:
Kolbászos krumpli leves 450 Ft.-
|
|
Kolompirleves füstölt orjával (Recept Dr. Ecsedi István: A Debreceni és Tiszántúli Magyar ember táplálkozása Városi nyomda, Debrecen, 1935. című könyvéből) „Legízletesebb tavaszi eledel. Főzése egyszerű. Felvágunk egy darab orját ¼ kilós darabokban. Megmossuk a darabokat forró vízben élesmosóval jól. Lemegy róla a korom hamar. Feltesszük főzni. Addig főzzük, míg meg nem puhul. Azután kolompírt hámozunk és ezt nagy vastag kockákra eldaraboljuk. Vereshagymát tisztítunk, ezt meg kockákra vágjuk. Mikor a hús már puhul, a burgonyát hozzátesszük, ezzel egyidejűleg a hagymát is, az fő tovább. Kis idő múlva piros öreg rántást készítünk hozzá egy kis rózsapaprikával és főzzük tovább, míg a krumpli kezd szétomlani. Ekkor kész a jó sűrű erős leves, melyből egy mélytányér leves egy jó darab hússal elég egy rendes ebédre. Sokszor egy kis ecetet is töltenek hozzá, így még jobb. A debreceni polgári osztályban nagyon szeretik.”
|
Amit a szakács hosszú lével készít - További levesek a Régi Posta étterem étlapjáról: | |
---|---|
Hajdúsági orjaleves, rest asszony tésztájával | 590 Ft.- |
Gulyásleves | 890 Ft.- |
Postamester levese (Tárkonyos pulykaragu leves) |
650 Ft.- |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Cipóban tálalt levesek - Garda étterem
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta