séfajánlat
Boros László A Régi Posta Étterem séfjének ajánlata:
|
Paprikás csirke házi nokedlivel ...hozzá ízlés szerinti saláta |
„A paprikás csirkében szerencsés összetételben tükröződnek a magyar konyha étkezési szokásai. A zsírban pirított hagyma elkeverve a tűzpiros (de nem csípős!) paprikával adja meg az étel alapízét. Ehhez adja hozzá, rövidlében párolva, pörkölődve, finom zamatú zöldpaprikával illatosítva a csirke a maga páratlanul finom ízét. Mindez a tejföllel és tejszínnel együtt főzés teszi teljessé, és adja meg a paprikás csirke karakterét. A paprikás csirke mártása rövid, körülbelül a nyers tejszín sűrűségének megfelelő. Teljesen sima, csomómentes. A mártás színe a paprikától étvágykeltően rózsaszínű, zamata enyhén, alig-alig érezhetően, árnyalatnyit csípős, és a tejföltől kissé pikáns ízű legyen. Ne használjunk hozzá túl savanykás tejfölt, ez is torzíthatja az ízét.”
(Venesz-Turós / A szakácsmesterség kézikönyve - 1980) |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Cipóban tálalt levesek - Garda étterem
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta