séfajánlat
Drabik László, a Garda étterem üzletvezető séfje ajánlja az ételei mellé a rostonsült zöldségeket!
„Minden olyan zöldséget, amit szeletelni tudunk, vagy nagyobb darab, roston megsüthetjük.” |
|
„Zsenge, lében dúsakat egy centi vastag szeletekre (lapokra, karikákra) darabolva, fűszerezés után kevés olajjal (olíva a legjobb) lekenve azonnal a forró rostlapra vagy felforrósított serpenyőre lerakjuk, majd előbb az egyik majd a másik oldalát megpirítjuk. Fontos át sohasem sütjük, e zöldségek legnagyobb varázsa a frissesség, az ezzel járó természetes íz, roppanós keménység. (Gombákat, padlizsánt, paradicsomot, paprika összes fajtáját, avokádót, spárgatököt, patisszont, cukkínit, uborkát, retket, papayát, vörös-, lila-, új-, póréhagymákat készíthetünk el ily módon).” |
|
„Ha vastag zöldséget akarunk roston (grillen) sütni, akkor előzőleg dobjuk forrásban lévő vízbe, kissé forrázzuk le, aztán leszűrve, lecsepegtetve, fűszerezve kevés olajjal lekenve már megsüthetjük. (Karfiolt, brokkolit, ha nagyok a rózsái szedjük aprókra, spárgát, édesköményt, sütőtököt, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, céklát, feketegyökeret, csicsókát, zöldbabot, burgonyát, kukoricacsövet készítsünk e módon).” |
|
Néhány roston sült zöldség- és gyümölcskörettel tálalt étel a Garda étlapjáról: (Természetesen a vendég bármihez rendelhet rostonsült zöldséget, gyümölcsöt!) |
|
---|---|
|
1590.- |
|
1590.- |
|
1990.- |
|
1990.- |
|
1990.- |
|
4290.- |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Cipóban tálalt levesek - Garda étterem
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta