séfajánlat
A Semann étterem ajánlata:
Snidlinges feta sajttal töltött sertésszelet bundázva, párolt zöldséghalmon, burgonyapürével
|
|
A Semann étterem további sertéshúsból készült ételei | |
---|---|
Magyaróvári szűzpecsenye fűszeres burgonyagerezdekkel | 1.950.- |
Rántott sertésszelet hasábburgonyával | 1.550.- |
Juhtúróval, gombával egybesütött csülökszeletek curris chipsburgonyával |
1.950.- |
Cigánypecsenye paprikás szlonnataréjon hasábburgonyával | 1.650.- |
Roston szűzérmék „Jóasszony „ módon | 1.750.- |
Fetázzunk! A feta sajt egy egyenletlen lyukakkal rendelkező, héj nélküli tömör sózott görög sajt, valószínűleg a világ legrégebbi sajtja. A színe fehér, kellemes ízű, enyhén savanyú és gazdag aromájú. A görögök a világ legnagyobb sajtfogyasztói, valószínű, hogy az első sajtkészítő ember is görög volt. Az bizonyos, hogy az ókori görög irodalom, ie. 4000-ben (!) is foglalkozik a sajtgyártás művészetével. (Homérosz az eposzaiban egyértelműen leírja a sózott sajt, vagyis a feta készítését.) A feta megjelenésével megoldódott a lágy sajtok hűtés nélküli tárolása, hisz az egyetlen módja, hogy ez a fajta sajt hosszabb ideig megőrízze a minőségét az, hogy sóval tartósították. A fetát juhtejből, vagy vegyesen juh- és kecsketejből állítják elő. Mielőtt fogyasztásra kerülne, a feta legalább 2 hónapos érlelésen megy keresztül, ezen időszak alatt fejlődik ki az összes minőségi jellemzője. A fetát hagyományosan fahordóban, ón edényekben, vagy kis csomagokban tárolják. |
korábbi séfajánlatok
- Hagymás rostélyos mangalica tarjából - Calico Jack Pub
- Cipóban tálalt levesek - Garda étterem
- Újházi tyúkhúsleves - Belga étterem
- Egészben sült malaccsülök - Barabás étterem
- Roston sült sertéscsülök - RV/Régi Vigadó
- Túrós csusza tepertővel - Belga étterem
- Fokhagymával pácolt báránycsülök - John Bull Pub
- Csöröge fánk házi főzésű pálinkás baracklekvárral - Paripa Csárda
- Eszterházy torta - Régi Vigadó
- Csülöktál - Régi Posta