séfajánlat

 

 

A Semann étterem ajánlata:

 

Snidlinges feta sajttal töltött sertésszelet bundázva,

párolt zöldséghalmon, burgonyapürével     

 

 

 

A Semann étterem további sertéshúsból készült ételei
Magyaróvári szűzpecsenye fűszeres burgonyagerezdekkel 1.950.-
Rántott sertésszelet hasábburgonyával  1.550.-
Juhtúróval, gombával egybesütött csülökszeletek curris chipsburgonyával

1.950.-

Cigánypecsenye paprikás szlonnataréjon hasábburgonyával 1.650.-
Roston szűzérmék „Jóasszony „ módon 1.750.-

 

Fetázzunk!
A feta sajt egy egyenletlen lyukakkal rendelkező, héj nélküli tömör sózott görög sajt, valószínűleg a világ legrégebbi sajtja. A színe fehér, kellemes ízű, enyhén savanyú és gazdag aromájú. A görögök a világ legnagyobb sajtfogyasztói, valószínű, hogy az első sajtkészítő ember is görög volt. Az bizonyos, hogy az ókori görög irodalom, ie. 4000-ben (!) is foglalkozik a sajtgyártás művészetével. (Homérosz az eposzaiban egyértelműen leírja a sózott sajt, vagyis a feta készítését.) A feta megjelenésével megoldódott a lágy sajtok hűtés nélküli tárolása, hisz az egyetlen módja, hogy ez a fajta sajt hosszabb ideig megőrízze a minőségét az, hogy sóval tartósították. A fetát juhtejből, vagy vegyesen juh- és kecsketejből állítják elő. Mielőtt fogyasztásra kerülne, a feta legalább 2 hónapos érlelésen megy keresztül, ezen időszak alatt fejlődik ki az összes minőségi jellemzője. A fetát hagyományosan fahordóban, ón edényekben, vagy kis csomagokban tárolják.

 

 

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics