séfajánlat

 

A Semann étterem ajánlata:

 

Somlói galuska
baracklekvárral rétegezve   

850.-

 

A somlói galuska a magyar cukrászat egyik legismertebb készítménye. Piskótatésztából készül csokoládéöntettel és tejszínhab díszítéssel. Az 1950-es évek végén a Gundel étterem legendás főpincére, Gollerits Károly találta ki a somlói galuskát. Gollerits 16 évig volt a Gundel étterem vezető főpincére, a megvalósítás azonban Szőcs József Béla cukrászmester érdeme volt, aki a Gerbeaud cukrászdában töltött tanulóévek után került a Gundelbe. Az új desszerttel, az 1958-as brüsszeli világkiállításon, nagy sikerrel és szakmai díj elnyerésével szerepelt. A nevet is ő adta a süteménynek, méghozzá a Fóti-Somlyóról, amelynek lábánál évtizedek óta élt a közeli Kisalagon, ahol később a saját cukrászdája is működött.. (Forrás: wikipedia)

 

További desszertek a SEMANN ÉTTEREM étlapjáról
Tiramisu karamellöntettel  850.-
Forró erdei gyümölcsragu vanília fagylalttal 

850.-

Túrós palacsinta vanília sodóval 850.-
Semann palacsinta, kicsit másképp
(Somlóival töltött palacsinta vanília és csokoládé öntettel)
950.-
Palacsinta (3 db, különböző ízekkel) 850.-

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics