séfajánlat

 

 

A Barabás étterem ajánlata:

 

Vörös tengeri sügér

bazsalikomos meleg paradicsomsalátával

pecorinós burgonyapürével

 

2800.-

 

 

VÖRÖS SÜGÉR: A vörös sügér édes, dióízű húsa nagyszerűen alkalmas a serpenyőben való sütéshez. Mivel ez a halfajta még külföldön is ritkaságszámba megy, sok piacon ezen név alatt más halakat árulnak. Mi magunk is meggyőződhetünk róla, hogy valódi vörös sügért veszünk-e, ha megnézzük a szemeit: az eredeti fajnak fényes, vörös írisze van.

 

BAZSALIKOM: A bazsalikom virágzás előtti szárított hajtásait morzsolják szét, ezt használják fűszerként. Mivel kellemes aromája a főzés során hamar elillan, csak az utolsó percben tegyük az ételbe. Az olasz és francia konyha egyik legkedveltebb fűszere, kitűnő párosítás fokhagymához, olívaolajhoz, zsályához, rozmaringhoz adva. A paradicsomos és padlizsános ételek elengedhetetlen kelléke. Friss gyümölcsök, gyümölcslekvárok, szószok alkotórésze, legtöbbször eperrel, málnával és szilvával párosítják.

 

PECORINO: Pecorino sajt juhtejből készülő, Olaszországból származó kemény sajt. Világos, néha szürkés belseje kellemesen pikáns zamatú. Legismertebb képviselői a pecorino romano (vagy latiale), az olaszországi Lazio és Szardínia tartományokban készített juhsajt. Néhány hónapig érlelik ezt a karakterét illetően tömör, kemény kérgű, pikáns és sós sajtot, amely egyaránt alkalmas asztali fogyasztásra és ételízesítésre.

 

 

 

Halételek a Barabás étterem ÉTLAPJÁRÓL
Dorozsmai Molnár harcsafilé 2200.-
Vajhalsteak citromfűmártással, roston sült cukkinivel, jázminrizzsel 2800.-
Vörös tengeri sügér bazsalikomos meleg paradicsomsalátával, pecorinós burgonyapürével

2800.-

 

korábbi séfajánlatok

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics