Így kanalazd a levest!

Különösen nyáron, még a csapból az folyik, hogy mennyi kell, hogy folyon. Szinte közhelynek számít a folytonos felhívás a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztására – viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egészségünk megóvása érdekében. Azonban a szükséges napi 2,5-3 litert nem csak víz bevitelével tudjuk fedezni. Tökéletes választás a 100%-os gyümölcs-, vagy zöldséglé, joghurt és persze a leves is, ami laktató, üdítő és persze finom is.

 

A legtöbb magyar családnál a leves kötelező eleme a főétkezésnek, sőt az volt már a honfoglaló magyarok körében is. Nyereg alatt porították az élelmiszerzacskóban rejlő szárított húst, fűszereket, melyet alkalomadtán bográcsban főzték készre. Néhány száz év múlva pedig Julius Maggi dobta piacra a kis kockákból készített levesport. Népszerűsége ma is töretlen, de legyünk őszinték, nem az igazi…

 

 

De, hogy milyen az igazi? A variációk száma megszámlálhatatlan, ízlés dolga. Lehet sűrített, híg, püré, krém és gyümölcs. A szakács fantáziájára van bízva a főétel felvezetőjének ízvilága. A Debreceni Éttermek séfjei igen kreatívak, csupa olyan kanalaznivalók kerülnek terítékre, melyet még a legvállalkozóbb szellemű háziasszonyok sem vállalnak be időhiány, a hozzávalók sokasága vagy ismerethiány miatt.

 

Hogyan kell illendően fogyasztani a levest?

 

- Először is a kanalat úgy kell megfogni, mint a ceruzát, nem marokra, mint a kezdő aprónép.

- Annyira kell megtölteni, hogy biztonsággal a szánkhoz érjen.

- Nem bújunk bele a leveses tányérba, a kanalat emeljük!

- Nyugodtan várunk, míg meghűl a megfelelő hőmérsékletre, nem bocsátunk orkán erejű szelet a kanálra, nem kavargatjuk hevesen és persze nem szürcsöljük.

- A levesbe aprított kenyérről már nem is beszélek – nem szép dolog.

- Amennyiben végeztünk a felvezető fogással, a kanalat az alátétre illik helyezeni.

- Öblös részével lefele fordítva, a leveses csészének vagy alsó tányérnak támasztva azt üzenjük a pincérnek, hogy még időt kérünk, folytatjuk a kanalazást, csak a folyadék még meleg, vagy szeretnénk beszélgetni asztaltársainkkal.

 

 

Az illő kanálhasználat birtokában mit kóstolnak meg?

Böngésszék át az étlapokat és egyenek egy tányér olyan levest, amit még soha!

 

-eSBé- 

 

Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics