Füstön érett sonka, kolbász...
Van egy bolt a város határától néhány kilométerre, ahol ajtónyitást követően megcsap egy illat, minek hatására égető vágyat érzünk arra, hogy lekapjunk egy rúd kolbászt a tartórúdról és egy óriási harapással megízleljük. De ez csak az első benyomás, akarom mondani vágy…
Kelemen Tamással beszélgettem a rengeteg finomságot rejtő Hungarikumok Boltja kínálatáról.
A Paripa Csárda oldalában megbújó boltocska olyan sok ínyenc falatot rejt, ami innen a városból, valamint a multik húsáruihoz szokott ember számára csodaszámba mehet. Pedig nincs itt semmiféle csoda, különösen azok számára, akik kóstolták a Paripa kolbászait, szalonnáit, tésztáit, mert ők már tudják, hogy elérhető távolságban és áron léteznek igazi házi termékek, magyar specialitások.
„Bioboltunkban sokfajta terméket árulunk. Egész évben elérhető a téli disznóvágásunk produktuma a füstölt kolbász csemege, csípős és borsos változata. Ezt a Paripa Csárda területén töltjük saját recept alapján, mely olyannyira elnyerte vevőink ízlését, hogy nemcsak magyar, de külföldi vásárlóink is szép számmal vannak. Szintén téli-nyári kínálat a „sima” füstölt szalonna, de lógatva tartunk húsos kolozsvárit, karajból készült angol szalonnát, erdélyi paprikást is.
A mínuszokkal tarkított téli napok kedvelt csemegéi a füstölt csülök, oldalas, comb is megvásárolhatóak üzletünkben. A kolbászokon kívül paprikás-, szarvas szalámink is van, valamint kulárét is árulunk. Ezek a húsáruk nem ipari füstölést kapnak, hanem háznál nyerik el tökéletes, étvágygerjesztő mivoltukat és természetesen a Csárda ételkínálatának alapanyagai is egyben. Eladási áruk 2000-4500 Ft között mozog.
Fogásaink mindennapos hozzávalói a szintén házi készítésű, csodaszép sárga színű száraz tésztáink: lebbencs, cérna és széles metélt 2000 Ft/kilogramm áron, valamint az elkészítésében rengeteg türelmet és időt igénylő csigatészta 3200 Ft/kilogrammba kerül.
A nyári és az őszi időszak a szüret napjai. Üvegbe zárjuk az érett gyömölcsöket lekvár és szörpök formájába, ízes ételeket és zamatos italokat kínálunk felhasználásukkal a Csárdában, de természetesen az üzlet polcain is várják vásárlóikat. A stelázsin sorakoznak még kisebb ajándéktárgyak, kisüveges pálinkák, mézeskalácsok is.”
Mi elképzelhetetlennek tartjuk a húsvéti asztalt e fenséges falatok nélkül. Önök?
-eSBé-
Az a cikk legalább 2 éve nem frissült. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.