Roston sült kacsamell filé burgonyapürével és párolt káposztával

A debreceniettermek.hu fontosnak tartja, hogy az éttermeink ételeit az olvasók minél jobban megismerhessék. Olyan közkedvelt fogások receptjeit mutatjuk be, amik méltán népszerűek a törzsvendégek körében. Azért, hogy ezek az ételek az éttermekbe ritkábban járókat is elcsábítsák, kihagyhatatlan ajánlattal álltunk elő: kuponletöltés után féláron fogyaszthatják el! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

50% kedvezmény a Lucullus Étteremben! Töltse le a kupont, hogy féláron megkóstolhassa a Lucullus étterem egyik közkedvelt fogását, a „Roston sült kacsamell filét burgonyapürével és párolt káposztával

 

50% kedvezmény a Lucullus Étteremben! Töltse le a kupont, hogy féláron megkóstolhassa a Lucullus étterem egyik közkedvelt fogását, a „Roston sült kacsamell filét burgonyapürével és párolt káposztával”, ami 2490.-Ft helyett most csak 1245.-Ft!

 

 

Hozzávalók:

Kacsamellhez:

  • 20 dkg kacsamell filé
  • Frissen tört háromszínű borskeverék (szemes rózsabors, fehérbors, feketebors)
  • A sütéshez 1 evőkanál étolaj

A burgonyapüréhez:

  • 25 dkg tisztított burgonya (kockára vágva)
  • 0,5 dl habtejszín
  • 1 dl 3,5%-os zsírtartalmú forró tej
  • 1 evőkanál olvasztott vaj

 

A párolt káposztához:

  • 20 dkg vöröskáposzta tisztítva, vékony laskára vágva
  • 1 evőkanál napraforgó étolajat
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1/2 kávéskanál köménymag (felaprítva)
  • Vörösborecet

 

Elkészítés:

Kacsa:

Harmati Lóránt, a Lucullus étterem séfhelyettese először a hús bőrös oldalát kezdte el sütni.

A rostlapot leolajozta, ráfektetette a kacsamellet, majd a bőrét ropogósra sütötte. Lapátkanállal alányúlva megfordította, majd a húsos oldalát is megsütötte. A készre sütött húst tálalás előtt alufóliával lazán letakarva pihentette.

 

Burgonyapüré:

A darabolt burgonyát annyi megsózott vízben amennyi ellepi, vaj puhára főzte. A főzőlevét leszűrte róla, a visszamaradt burgonyát forrón áttörte, majd szitán, habkártya segítségével átpasszírozta.

A vajat belecsurgatva habverővel alaposan kikeverte. Ezután a tejet, a tejszínt hozzáöntve, habverővel erőteljesen keverte. (Közben elmondta: "Így nemcsak egyneműsödik, de levegőt is viszünk bele, ettől lesz a püré habosan könnyű").

Megízlelte, kissé rásózott.

 

 

Párolt káposzta:

Lóránt a káposztacsíkokat enyhén besózta, fél órát állni hagyta. ("Erre azért van szükség, hogy a káposzta rostjai felpuhuljanak, a víztartalmának egy részét így elengedi, levet enged. Ha alaposan kifacsarjuk, víztartalmának nagy részétől megszabadíthatjuk. Az így előkészített káposzta a forró zsírba téve azonnal pirulni kezd, nem enged annyi vizet amiben inkább párolódna, főne, semmint pirulna." - magyarázta a szakács)

A felhevített olajban a kristálycukrot köménymaggal együtt aranysárgára pirította. Rászórta a kifacsart káposztát. Erős tűzön gyakran kevergetve pirította. Amikor roppanósan puha lett a zöldség, akkor az ecettel meglocsolta, megízlelte cukorral, kevés sóval még ízesítette. ("Enyhén savanykás, édes legyen a párolt káposztánk, se a sós, se az édes vagy a savanyú íz ne érződjön ki erőteljesen. A köménymag is csak aláfestés legyen, semmint uralkodó íz. Leve ne maradjon a párolás végére, arra is vigyázzunk, túl ne puhítsuk, a zöldség árnyalatnyit roppanós maradjon!" - így jellemezte a tökéletes párolt káposztát a séfhelyettes.)

 

 

Tálalás:

Harmati Lóránt a burgonyapüréből az előmelegített tányérra – fagylaltos kanál segítségével – félgömböket halmozott, mellékanalazta a párolt káposztát. A húst – bőrös oldalával felfelé – a köretek tetejére fektette. Feldíszítve adta át az ételt a pincérkollegájának, így került a Lucculus étterem különtermének megterített asztalára.

 

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics