Ecetes-cukros salátától a Cézár salátáig
Saláta, az általam megkérdezett ismerősöknek és jómagamnak is az ecetes-cukros lével leöntött fejes saláta ötlött eszembe első gondolatként, aminek egészen addig van keletje az asztalon, míg a kertekben be nem érik az uborka, de a saláta akkor is csak kísérő. Nagy kár, mert tápértéke, magas C-vitamint, sok B-vitamint, meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.
Aztán, a fejes saláta felhasználási köre jelentősen bővült, mára már alkotóelem, és ételdíszítőként is ékeskedik a tányéron. Ekképp, a saláta szó alatt mindenféle zöldséges finomságot értünk öntettel vagy öntet nélkül. Sőt, nemcsak fejes salátából készíthetünk például előételt. Használjuk kreatívan a jégsalátát, rukkolát, kötöző-, tépő-, endívia-, cikória- és mezeisalátát is, ahogy a debreceni John Bull Pub is kínálja nekünk az egészséges saláta étkeit.
A saláta összetevőinek száma, variálhatósága határtalan, csak a fantáziánkat kell használni, mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő kalóriaszegény, egészséges saláta variációt. Kombináljuk az alapanyagokat, varázsoljunk önteteket, élvezzük az ízek néha szokatlan kavalkádját.
Nézze, mit ajánl John Bull Pub! Saláta csirkemellel, tonhallal, vajhallal, füstölt libamellel. Kell ennél laktatóbb, ugyanakkor könnyű étel? És még nem is esett szó a sajtokról, amivel fokozhatjuk az előételünk ízvarázsát a színes, roppanós zöldségek mellett.
|
Visszatérve a gondolatokhoz, második blikkre a ceasar -, illetve a tonhalas saláta került képzeletbeli asztalomra. Önnek viszont nem kell ábrándoznia erről, a már-már itthon is klasszikusnak mondható ételekről, ezt is megtalálja a John Bull Pub ajánlatában.
A Cézár saláta eredetére vonatkozóan csak annyit, hogy nem a római Julius Ceasar nevéhez kötődik, sokkal inkább a mexicói szakács, és salátakomponáló Ceasar Cardini nevéből ered.
Akáhogy is, a Cézár saláta Magyarországon a ’90-es években már követelte helyét az étlapokon, és azóta, töretlenül kínálja magát ez a finom saláta ebére, és vacsorára.
Ez John Bull Cézár salátája: jégsaláta, parmezán, kapribogyó, zsemle crouton, cézár öntet.
S íme a végeredmény, ami Önre vár!
Megkívánta? Vegyen sapkát, sálat és irány a Jonh Bull!
Legyen barátja a nehéz, kalóriadús ünnepi fogások után egy jó kis saláta!
kapcsolódó cikkek
- Napjaink ételei a Honfoglaló Étteremben
- Alaposan kiveséztük a Csokonai Étterem új étlapját 2. rész
- Jönnek a roston sültek, a saláták és a nyárias ételek
- A Calico ünnepi menüsora csupa finomságot tartalmaz
- Karácsonyi lakoma otthon és étteremben
- Lazac, hekk, pisztráng és harcsa – gazdag halas kínálat a Régi Vigadóban
- Folyékony finomságok a Régi Vigadóban
- Könnyű és ízletes saláták ebédre, vacsorára
- Jéghideg specialitás a forró napokra
- Gyümölcsök és zöldségek: előtérben a könnyű, egészséges ételek