Könnyű és ízletes saláták ebédre, vacsorára
Felkockázva, juliennre vágva, vagy csak kicsit megtépkedve a saláták alapanyagai ízeikkel, pompázó színvilágukkal, vitamin-, és ásványianyag tartalmukkal kétségtelenül a nyári hónapok sztárjai. Az „egészséghalmokat” Nagy Csaba, a Play Pub House séfje garnélával, lazaccal vagy kenyérlepénnyel gazdagítja, hogy az egyszerű, könnyű falatokból különlegesség bontakozzon ki, a zöldségkedvelők és a fogyókúrázók nagy megelégedésére.
Ugyan már nyár közepét írunk, de ha még mindig nem sikerült belebújni az áhított ruhaméretbe, akkor sem szabad feladni a küzdelmet, annál is inkább, mert évszakunk nem tud kifogyni a sok „jóból”. Zöldek, érettek, roppanósak a föld adományai és ilyen bőség és hőség mellett igazán nem nehéz elhagyni a hagyományos köreteket, nehéz ételeket.
A Play Pub House étlapja négyféle, friss hozzávalókból elkészített salátát kínál a vendégeknek, melyek önmagukban is alkalmasak arra, hogy teltségérzetet okozzanak a gyomorban, de fontos, hogy nem megterhelően, ráadásul alacsony kalóriabevitellel.
Salátakülönlegességek | |
---|---|
Garnélarákos csirkés salátatál (paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma, jégsaláta olívával ízesítve, fokhagymás csirkemell csíkokkal sült garnélarákkal, ezersziget öntettel, tortilla chipsszel tálalva) |
1790.- |
Füstölt lazacos salátatál |
1680.- |
Cézár salátakehely fokhagymás pitával és parmezán forgáccsal (bacon szalonnával pirított csirkemell falatkák majonézes salátára tálalva) |
1680.- |
Görög salátakehely fokhagymás pitával (paradicsom, paprika, uborka, olívabogyó, fetasajt olívaolajjal, citromlével és oregánóval ízesítve, fokhagymás pitával) |
1480.- |
A garnélarák nem zsíros, sok benne a B12-vitamin, így a többi zöldséggel, valamint a pirított csirkemellel együtt nemcsak laktatós ételt ehetünk, hanem kifejezetten egészségeset is.
A lazac omega-3 zsírsavakban, illetve fehérjében gazdag, de kiváló szelén, B12, B6, D-vitamin és magnézium forrás is, így a jégsalátával, a ruccolával, a madársalátával kombinálva remek választás ebédre vagy vacsorára.
A cézár saláta igen népszerű hazánkban. Sokan gondolhatják azt, hogy az étel a római hadvezér és politikus kedvence lehetett, de ez nem így van. A saláta elnevezése egy mexikói szakács, Caesar Cardini nevéből ered. Mivel a csirkemellen kívül bacont, jégsalátát, paradicsomot, paprikát, uborkát is tartalmaz, színes és egyben egészséges fogásként tekinthetünk erre a salátára.
A görög salátakehely a mag nélküli zöld olívabogyó, a fetasajt és az oregánó miatt görögös ízvilágú. Az olívabogyónak alacsony a kalóriatartalma, lassítja az öregedést, akadályozza az érelmeszesedést, véd a daganatos betegségek ellen, a krémes fetasajt bővelkedik kalcium és B12 vitaminban, az oregánó pedig kiváló antioxidáns, valamint jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában.
Hölgyeim és Uraim, harcra fel! Irány a Play Pub House és kóstolják meg a kímélő salátakülönlegességeket.
(2013-07-16)
-Nitta-
kapcsolódó cikkek
- Alaposan kiveséztük a Csokonai Étterem új étlapját 2. rész
- Hűsítők a tányérból
- A zölségek királyát tálalják a Play Pub House-ban
- Ír hetek a Play Pubban
- „Azért vannak a jó barátok...”
- A Play Pub House ételei és a Vincze Pincészet borai randevúznak egymással
- Halas fogások indiai módra
- Rendeljenek raviolit a Play Pubban
- Rizses hús spanyol módra a Play Pubban
- Mulard kacsamell, tequilás bélszínsteak, rizlinges lazacfilé – megújult a Belga étlap