Rendezvényszervezés profi módon

A Barabás Étterem belső elosztásából fakadóan a társas összejövetelek szinte minden fajtájára tud megoldást biztosítani, legyen az ünneplés, szórakozás, tiszteletadás vagy éppen üzlet. A cél minden esetben a kellemes, maradandó emlékeket biztosító, a barátokkal, családdal, munkatársakkal vagy üzlettársakkal való együttlét és ismerkedés. A rendezvényszervezésben nagy szakértelemmel és rutinnal rendelkező étterem üzletvezetőjével, Kandala Dániellel beszélgettem.

 

„A Barabás Étterem „titka” a megrendelő igényének messzemenő szem előtt tartása, rugalmas hozzáállásunk a rendezvény minden mozzanatához, és a folyamatos megújulás.  Alapvetően kis létszámú összejövetelekre specializálódtunk. Otthont adunk diplomaosztóknak, osztálytalálkozóknak, üzleti megbeszéléseknek és megannyi esküvőt bonyolítunk le.” - mondja az üzletvezető.

 

A megrendelő vendégek bizalommal fordulnak a személyzethez a jeles nap megülése céljából, hiszen a Barabás Étterem már számos esemény sikeres megrendezésével bizonyított már, nemcsak a debreceni lakosoknak – gondoljunk csak a nagy gasztronómiai rendezvényekre, az egyedülálló Vacsora Színházra, tematikus estékre.

Az étterem elegáns belső tere, a teríték, a hangulat mind az sugallja, hogy jó helyen jár a vendég, ha egy különleges színvonalú és gasztronómiai élményekben gazdag rendezvény lebonyolítására készül. Az üzletvezető, szakácsok, felszolgálók az első érdeklődő telefonhívástól kezdve a távozásig minden részletet nagy gondossággal kezelnek.

Jól irányzott kérdésekkel mérik fel a vendégek igényeit az ételre, italra, és egyéb mellékesnek tűnő körülményre. A nagy tapasztalatból fakadóan sok-sok ötlettel tudják támogatni a megrendelőt és készséggel állnak szokatlan, akár meglepő kérésekhez is.

 

8-10 fő           16-20 fő
befogadására alkalmas termek.

 

protokolláris rendezvények és    

konferenciák lebonyolítására,    

körülbelül 30 fő    

     90-100 fő

 

 

                                                                                kényelmes elhelyezését biztosító termek.

 

„A rendezvény jellegéhez és létszámhoz igazodva ajánljuk a svédasztalos, „tálas” és tányérszervízes megoldást. A családias hangulatot idézi, mikor – általában – 4-5 fő részére tálakban szolgáljuk fel a különböző módon elkészített húsokat és az alatta meglapuló köreteket.

Svédasztalon a szokásos menüsort vonultatjuk fel, a baloldalon kezdve a hideg előételt követi a leves, meleg előétel, főétel, desszert, gyümölcs esetleg sajttál. Ez a módszer nagyon jó publikációja a fogásoknak, csodás látványt nyújt a sokféle étel, mivel a kínálat a vendégtérben van elhelyezve, az étel szinte „eladja” magát, a vendég ízlésének, hangulatának megfelelően tud választani. De arra is van lehetősége, hogy az általános szokásoknak megfelelő sorrendben vegye el az ételeket, akár egy komplett ételsort is kiválasztva. Nemcsak a vendégek számára átlátható a svédasztal kínálata, a pincéreknek is elegendő egy pillantást vetni a chefingek, kikészített tálak tartalmára, hogy eldöntsék azok cseréjét vagy feltöltését. Az asztalok díszítéséről sem feledkezünk meg, igyekszünk ünnepélyes hangulatot teremteni, megkapó látvánnyal fogadni a vendégeket.

 

A svájci tányészerviz lényege, hogy a felszolgáló már közvetlenül tányéron viszi ki az ételeket a vendégeknek. A leglátványosabb felszolgálási módok egyike, nagyon elegáns látvány nyújt. Több fogást, akár 5-6 ételt is beállíthatunk a menübe, lényege a konyhaművészet, gasztronómia és tálalás harmóniája, együttes élményének élvezete, egy ünnepélyesen megterített asztal mellett.” – részletezi Dániel.

 

 

                             Édes finomságok...

 

Torta csodák...                            

 

A csábító tortákat és süteményeket saját cukrászüzemükben készítik el, a mini méretű – két falatnyi – finomságokat preferálják, mert így többfélét ízlelhet a vendég, többfélét rendelhet ugyanazért az árért.

 

Az esküvői ajánlatban szereplő menük tételei variálhatók, de más étel elképzeléseket is teljesítenek a Barabás Étterem szakácsai. „Az esküvői kínálatunkból talán az I. menü mintája a legnépszerűbb, a torták közül a gyümölcsösöket kedvelik leginkább.” – tájékoztat az üzletvezető.

 

„Rendezvényeink alkalmával az un. rendezvényborainkat ajánljuk, mert e három magas színvonalat képviselő ital valamelyike biztosan illeszkedik a fogyasztott ételhez. A rendezvényborok közé egy vörös, egy fehér és egy rozé bor tartozik, mindhárom száraz, de olyan könnyed és üde, hogy hölgyeknek is bátran ajánljuk, sőt akár desszertek mellett is meg állják a helyüket. Mindezek mellett természetesen az itallapon szereplő igen széles borkínálatból is választhat a kedves vendég.”

 

Gál Tibor Egri Leányka, 2009

Mindig friss, ropogós, játékos, ízében a szép gyümölcsök, a virágillatok kavalkádja mérvadó. Egy igazi üde, fiatalos bor. Ideális „beszélgetőbor”.

 

Szent Gaál Rózsája Szekszárdi Rosé, 2011

Egy könnyed üde rosé Cuvée bor a szekszárdi borvidékről. Jellegzetes piros gyümölcsökre, eperre, málnára emlékeztető illatával, zamatával, élénk savtartalmával kellemes frissítő bor.

 

Gál Tibor Egri BíBor, 2007

Kékfrankos, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon házasítás. Megnyerő bíbor színű, szedres, fekete ribizlis, enyhén fűszeres illatú bor. Ízében visszafogott fűszerek és kökény kicsiny áfonyával. Markáns, mégsem hivalkodó tannin-sav érzető fiatalos bor.

 

Dániel szerint egy étterem sikerének három lényeges összetevője van – csak röviden és zárásként kérdeztem – a kiváló minőségű alapanyagokból készült remek ételek; a hozzáértő, barátságos, kiváltképp figyelmes személyzet; valamint az étterem adottságainak kihasználása és megfelelő marketing eszközökkel való kommunikálása.

Már mindegyikben bizonyított a Barabás Étterem…

 

(2012-08-15)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics