Rendezvényszervezés profi módon
A Barabás Étterem belső elosztásából fakadóan a társas összejövetelek szinte minden fajtájára tud megoldást biztosítani, legyen az ünneplés, szórakozás, tiszteletadás vagy éppen üzlet. A cél minden esetben a kellemes, maradandó emlékeket biztosító, a barátokkal, családdal, munkatársakkal vagy üzlettársakkal való együttlét és ismerkedés. A rendezvényszervezésben nagy szakértelemmel és rutinnal rendelkező étterem üzletvezetőjével, Kandala Dániellel beszélgettem.
„A Barabás Étterem „titka” a megrendelő igényének messzemenő szem előtt tartása, rugalmas hozzáállásunk a rendezvény minden mozzanatához, és a folyamatos megújulás. Alapvetően kis létszámú összejövetelekre specializálódtunk. Otthont adunk diplomaosztóknak, osztálytalálkozóknak, üzleti megbeszéléseknek és megannyi esküvőt bonyolítunk le.” - mondja az üzletvezető.
A megrendelő vendégek bizalommal fordulnak a személyzethez a jeles nap megülése céljából, hiszen a Barabás Étterem már számos esemény sikeres megrendezésével bizonyított már, nemcsak a debreceni lakosoknak – gondoljunk csak a nagy gasztronómiai rendezvényekre, az egyedülálló Vacsora Színházra, tematikus estékre.
Az étterem elegáns belső tere, a teríték, a hangulat mind az sugallja, hogy jó helyen jár a vendég, ha egy különleges színvonalú és gasztronómiai élményekben gazdag rendezvény lebonyolítására készül. Az üzletvezető, szakácsok, felszolgálók az első érdeklődő telefonhívástól kezdve a távozásig minden részletet nagy gondossággal kezelnek.
Jól irányzott kérdésekkel mérik fel a vendégek igényeit az ételre, italra, és egyéb mellékesnek tűnő körülményre. A nagy tapasztalatból fakadóan sok-sok ötlettel tudják támogatni a megrendelőt és készséggel állnak szokatlan, akár meglepő kérésekhez is.
8-10 fő | 16-20 fő |
befogadására alkalmas termek. | |
|
|
protokolláris rendezvények és konferenciák lebonyolítására, körülbelül 30 fő |
90-100 fő
|
kényelmes elhelyezését biztosító termek. |
„A rendezvény jellegéhez és létszámhoz igazodva ajánljuk a svédasztalos, „tálas” és tányérszervízes megoldást. A családias hangulatot idézi, mikor – általában – 4-5 fő részére tálakban szolgáljuk fel a különböző módon elkészített húsokat és az alatta meglapuló köreteket.
Svédasztalon a szokásos menüsort vonultatjuk fel, a baloldalon kezdve a hideg előételt követi a leves, meleg előétel, főétel, desszert, gyümölcs esetleg sajttál. Ez a módszer nagyon jó publikációja a fogásoknak, csodás látványt nyújt a sokféle étel, mivel a kínálat a vendégtérben van elhelyezve, az étel szinte „eladja” magát, a vendég ízlésének, hangulatának megfelelően tud választani. De arra is van lehetősége, hogy az általános szokásoknak megfelelő sorrendben vegye el az ételeket, akár egy komplett ételsort is kiválasztva. Nemcsak a vendégek számára átlátható a svédasztal kínálata, a pincéreknek is elegendő egy pillantást vetni a chefingek, kikészített tálak tartalmára, hogy eldöntsék azok cseréjét vagy feltöltését. Az asztalok díszítéséről sem feledkezünk meg, igyekszünk ünnepélyes hangulatot teremteni, megkapó látvánnyal fogadni a vendégeket.
A svájci tányészerviz lényege, hogy a felszolgáló már közvetlenül tányéron viszi ki az ételeket a vendégeknek. A leglátványosabb felszolgálási módok egyike, nagyon elegáns látvány nyújt. Több fogást, akár 5-6 ételt is beállíthatunk a menübe, lényege a konyhaművészet, gasztronómia és tálalás harmóniája, együttes élményének élvezete, egy ünnepélyesen megterített asztal mellett.” – részletezi Dániel.
Édes finomságok...
Torta csodák... |
A csábító tortákat és süteményeket saját cukrászüzemükben készítik el, a mini méretű – két falatnyi – finomságokat preferálják, mert így többfélét ízlelhet a vendég, többfélét rendelhet ugyanazért az árért.
Az esküvői ajánlatban szereplő menük tételei variálhatók, de más étel elképzeléseket is teljesítenek a Barabás Étterem szakácsai. „Az esküvői kínálatunkból talán az I. menü mintája a legnépszerűbb, a torták közül a gyümölcsösöket kedvelik leginkább.” – tájékoztat az üzletvezető.
„Rendezvényeink alkalmával az un. rendezvényborainkat ajánljuk, mert e három magas színvonalat képviselő ital valamelyike biztosan illeszkedik a fogyasztott ételhez. A rendezvényborok közé egy vörös, egy fehér és egy rozé bor tartozik, mindhárom száraz, de olyan könnyed és üde, hogy hölgyeknek is bátran ajánljuk, sőt akár desszertek mellett is meg állják a helyüket. Mindezek mellett természetesen az itallapon szereplő igen széles borkínálatból is választhat a kedves vendég.”
Dániel szerint egy étterem sikerének három lényeges összetevője van – csak röviden és zárásként kérdeztem – a kiváló minőségű alapanyagokból készült remek ételek; a hozzáértő, barátságos, kiváltképp figyelmes személyzet; valamint az étterem adottságainak kihasználása és megfelelő marketing eszközökkel való kommunikálása.
Már mindegyikben bizonyított a Barabás Étterem…
(2012-08-15)
-eSBé-
kapcsolódó cikkek
- Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?
- Borjú hetek a Play Pub House-ban
- Régi idők ételei - pacal, velő, borjúláb
- Melengető hangulat a pohárból – forralt bor, grog és forró csoki
- Karácsony után, újév előtt
- Miért pont a Paripa?
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- A Play Pub House ételei és a Vincze Pincészet borai randevúznak egymással
- Egyedi fogadó falatkák, variálható tálak, mennyei desszertek
- Jeles napok a Régi Posta Étteremben