Bőséges lakmározás a Honfoglaló étteremben
.
A személyes ünnepi alkalmakon kívül az isteni harapnivalók miatt is lehet szeretni a februárt! Kötelességünk nagyokat falni melegítő és laktató fogásokból, hisz a téli kabát még takar, a húsvéti böjti időszak még nincs itt. Jöhet káposzta, csülök, kocsonya minden mennyiségben, bőségesen.
A Honfoglaló étterem Ősapáink eledelei fantázianévre hallgató séf ajánlata segít „eleget tenni” a farsangi lakmározásoknak.
Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
A farsangi ünnepkör időszakába vagyunk. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó heteket egy ősi hiedelem hívta életre: a gonosz szellemek elűzése zajos jelmezes felvonulással, boszorkánybábuk égetésével. Az asztalok sem maradtak ám üresen, a húsvéti böjtöt megelőző napokat bőséges evés és ivás töltötte ki, kiadós húsételeket, kocsonyát, fánkot, káposztát fogyasztottak. Ez a bővelkedés a Régi Vigadó kínálatában is megnyilvánul, ízesen és változatosan. Medve Zoltán, séf mutatta be konyhájának remekműveit.
Ünnepi menü, rendelésre is
Az év utolsó hónapja az adventi időszak és a szeretett ünnepének, a Karácsony várakozásával telik. Van, akinek békés hangulata, másoknak a sok szemet és ízlelőbimbót elvarázsoló zamat vagy épp a családi és baráti találkozók miatt kedves ez a hónap.
Ugyanakkor kissé terhes is lehet, hisz az ajándékozás, a készülődés nem kevés munkával és idővel járhat. Ezért a Debreceni Éttermek csodás fogásokkal készültek Önöknek, levéve a főzés terhét vállukról.
Debreceni Szilveszter 2014
Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja. A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?
Napjaink ételei a Honfoglaló Étteremben
A Honfoglaló Étterem ételei nem csak Debrecenben nyújtanak egészen kivételes élményeket, de városunk széles körzetében sem találunk hozzá hasonlót, melyet a vendéglátóhely miliője tesz még feledhetetlenebbé. Korokon átívelő asztali élményeket terítenek elénk a honfoglalás korszakától napjainkig.
Jelen írásunkban az utóbbit mutatjuk be Önöknek Nick János, konyhafőnök segítségével.
további cikkek
- Újborköszöntők és libavacsorák - Márton napi lakomák
- Beatrix kedvencei a Honfoglaló Étteremben
- A desszertek titka
- Így kanalazd a levest!
- Itt nézze a foci VB-t!
- Pünkösdi pihenő
- Fejedelmi lakoma
- Asztali örömök a Honfoglaló Étteremben
- Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?
- Kalandozások őseink ízvilágában