Pálma Étterem
Debrecen egyik legrégebbi vendéglátó egysége, a Pálma Étterem Nagyerdő kapujában található. Meghitt családi, baráti vagy üzleti ebédek lebonyolítására egyaránt alkalmas éttermünk, de rendezvények színvonalas szervezését és rendezését is vállaljuk. Ételeink a modern konyha irányvonalát követik, de egyes elemeiben megtartották a tradicionális magyar konyha ízeit, mesterfogásait.
Nyitva tartás:
Hétfő-Vasárnap: 11.00-23.00
Elérhetőség:
4028 Debrecen, Simonyi út 44.
Asztalfoglalás: (52) 530-889
Honlap: www.palmapub.hu
Mire iszunk március 17-én a Pálmában?
Első böngészésre a Szent Patrik nap látszólag tele van ellentmondásokkal, logikátlan momentumokkal, de csak addig, míg az ember meg nem ragadja a „bulizzunk egy nagyot” szálat. Az eredetileg vallási ünnepből hangos, sörben úszó felvonulás lett, de persze ott van azért a nemzeti összetartozás és Szent Patrik is, az írek védőszentje.
Debreceni Szilveszter 2014
Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja. A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?
Tésztavariációk a Pálma Étteremben
A tészta több tekintetben verhetetlen: laktat, ízletes, felmelegít. Az átmeneti időjárás szeszélyes mivoltát remekül kompenzálja varázslatos szószokkal és feltétekkel megbolondítva, elcsavarva ifjú és korosodó kedvelői fejét. Mindemellett, ha gyorsan szüksége van energiára mi más lehet a betevő, mint a tányér öblében gőzölgő tészta? A Pálma étterem kínálatában az olasztól a távol-keleti klasszikus fogásokig talál ínnyére valót.
A desszertek titka
Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.
Így kanalazd a levest!
Különösen nyáron, még a csapból az folyik, hogy mennyi kell, hogy folyon. Szinte közhelynek számít a folytonos felhívás a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztására – viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egészségünk megóvása érdekében. Azonban a szükséges napi 2,5-3 litert nem csak víz bevitelével tudjuk fedezni. Tökéletes választás a 100%-os gyümölcs-, vagy zöldséglé, joghurt és persze a leves is, ami laktató, üdítő és persze finom is.
további cikkek
- Itt nézze a foci VB-t!
- Hűsítők a tányérból
- Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?
- Pálma teraszon gyümölcsös italokkal a kezünkben...
- Online rendelni nem csak kényelmes!
- Mexikói Debrecenben
- „Azért vannak a jó barátok...”
- Látványa festői, illata keleti és az íze…
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- Szilveszter 2013