Hódít a naturális finomság

Melyik italt válasszam? – töpreng az étterem látogató egy meleg nyári napon, amikor helyet foglal az árnyas fák alatt, hogy megbújon a tűző nap sugarai elől. Sokunknak első blikkre az ásványvíz, vagy szénsavval telített üdítő ital a kézenfekvő, a megszokás miatt. Azt javaslom, szakítsanak e hagyománnyal, kóstolják meg a nyugati országokban közkedvelt smoothie-t a Régi Vigadó teraszán. Nem fognak csalódni, gyümölcsösen hűsítő, és még laktató is.

 

„Az élénk színekben pompázó, gazdag koktél három-négy fajta gyümölcsöt tartalmaz gyümölcslével, esetleg valamilyen tejtermékkel keverve a turmixgépben.”- tudtam meg Vágó Zsolttól, a Régi Vigadó üzletvezetőjétől.

 

„Ennyira naturálisan talán még gyümölcsös ital nem volt jelen a piacon. A különböző ízű gyümöcsöket kiporciózva, fagyasztva kapjuk, ehhez adagoljuk a receptúra szerinti 100 %-os gyümölcslevet, tejet, mézet.” – folytatja Zsolt.

 

A beszállító még az italok kalóriatartalmát is feltüntette, tájékoztatva bennünket arról, hogy szinte bármikor magunkhoz vehetjük, mert súlyunkra vajmi kevés befolyással bír a majd’ fél literes hűsítő. Jó magam nem fordítok időt a kalóriák számolására, de furdalt a kíváncsiság, hogy 173 és 181 Kcal közötti értékek mit jelentenek, miről kell lemondanom egy nagy pohár smoothiért.

 

Fekete erdő

 

A kcal.hu oldal a meggylevest 257 kcal-ban, a zöldborsó levest 266 kcal-ban határozta meg 100 grammra vetítve. Azt hiszem nem áldozat a csere, a levest lelkiismeret furdalás nélkül pótolhajuk a smoothie-val.  S aki fogyókúrája részeként kortyolgatná ezt az egészséges italt, annak álljon itt néhány szám arról, hogy milyen tevékenységgel mennyi kalóriától szabadul meg egy 60-75 kg közötti személy hatvan perc alatt. Kertészkedés: 500 kcal, mellúszás: 546 kcal, takarítás: 205 kcal.

 

Mit gondolnak? Ugyehogy érdemes kipróbálni?

 

Álomsziget

málna, őszibarack, alma,

őszibaracklé, sovány tej

158 Kcal

Fekete erdő

őszibarack, kékáfonya, eper,

narancslé, őszibaracklé

185 Kcal

 

Vitaminbomba

piros ribizke, őszibarack, málna,

ananászlé, sovány tej, méz

177 Kcal

 

Ébresztő

meggy, alma, egres,

őszibaracklé, almalé, méz

173 Kcal

 

(2013-06-30)

-eSBé-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics