„OLASZ HÉT” a Viktória étteremben!
A Viktória étterem konyhája egy héten át Debrecenbe hozza nekünk a napfényes Itália ízeit! 2011.10.26. szerdától a már megszokott étlapjuk mellett az olasz konyha ételkülönlegességeit is felvonultató ételsorral is találkozhat a gasztronómia iránt érdeklődő. Igazi kulináris csemege, hisz nem csak az ételek, de a szakács, aki ezeket elkészíti Önöknek is Olasz származású! Cosimo Sorvillo és Tóth Lajos séf a remek étlapot főleg „klasszikusokra hangolták”, a benne szereplő ételek között megtaláljuk a carpacciot, minestronet, linguinet, rizottót, panna cottat, sőt, margherita pizzát is!
Íme az étlap:
ELŐÉTELEK - ANTIPASTI Árak >> itt |
|
---|---|
1 Marhacarpaccio (vékonyan szelt hátszínszeletek rukolaágyon, olivaolajjal, parmezánforgáccsal) Carpaccio |
|
2 Pármai sonkarózsa sárgadinnyével és mozzarellával Prosciutto, melone e mozzarella |
|
3. Corstini vegyes ízelítő (paradicsomos, csirkemájas, kolbászkrémes pirítós falatok) Mix di crostini (bruschetta, fegatini, paté di salsiccia) |
|
4. Polipsaláta zöldsaláta miskulanciával, olivabogyóval aszalt paradicsommal Insalata di polippo (insalta mista, olive, pomodori secchi) |
"Carpaccio"
ELSŐ FOGÁSOK - PRIMI Árak >> itt |
|
---|---|
LEVESEK - ZUPPE |
|
1. Pasta e fagioli al tartufo (babos tésztaleves szarvasgombával bolondítva) Pasta e fagioli al tartufo |
|
2. Minestrone krémleves Minestrone passito |
|
TÉSZTÁK - PASTE |
|
1. Linguine |
|
2. Tagliatelle kacsaraguval Tagliatelle all 'anatra |
|
3. Friss házi ravioli juhsajtos, körtés mártással Ravioli con fonduta di pecorino e pera |
|
4. Rigattoni bolognai módon Rigattoni alla bolognese |
|
5. Spaghetti carbonara módon Spaghetti alla carbonara |
|
6. Farfalle füstölt lazaccsíkokkal, sült cukkinivel Farfalle al salmone e zucchine |
|
7. Friss házi gnocchi sorrentói módon Gnocchi alla sorrentina |
|
RIZOTTÓK - RISOTTI |
|
1. Tökös-kolbászos rizottó Risotto alla zucca e salsiccia |
|
2. Rizottó tenger gyümölcseivel Risotto ai frutti di mare |
|
3. Rizottó vargánya gombával Risotto ai funghi porcini |
"Risotto alla zucca e salsiccia"
FŐÉTELEK - SECONDI Árak >> itt |
|
---|---|
1. Rozmaringos bárányborda grillezve fokhagymás parajágyon Costoletta di agnello alla griglia sul letto di spinaci |
|
2. Csirkeérmék mézes, diós gorgonzolamártással Tagliata di pollo alla gorgonzola, miele e noci |
|
3. Vegyes tengeri tál Frittura di mista del mare |
|
4. Remysteak pirított articsókával, rukolával, paradicsommal, pácolt gombával, balzsamecetkrémmel Tagliata di manzo con carciofi, rucola, pomodoro, funghi alla salsa di aceto balsamico |
"Tagliata di pollo alla gorgonzola, miele e noci"
SALÁTÁK - INSALATE Árak >> itt |
|
---|---|
1. Caprese saláta (mozzarella, paradicsom, bazsalikom) Caprese |
|
2. Lazacos salátamix Insalata mista al salmone |
"Spaghetti alla carbonara"
DESSZERTEK - DESSERT Árak >> itt |
|
---|---|
1. Panna cotta (tejszínkrém erdei gyümölcs mártással) Panna cotta |
|
2. Tiramisú Tiramisú |
|
3. Csokoládészufflé Sufflé di cioccolato |
|
4. Olasz sajtok randevúja (gorgonzola, mozzarella, parmigiano, pecorino dióval, mézzel házilekvárral) Mix di formaggi al noce, miele e marmellata di casa |
PIZZÁK - PIZZE Árak >> itt |
|
---|---|
1. Margherita (paradicsom, mozzarella, bazsalikom) |
|
2. Napoletana (paradicsom, oregano, fokhagyma, fekete olivabogyó) |
|
3. Capricciosa (paradicsom, mozzarella, sonka, articsóka, olivabogyó |
|
4. Diavola (paradicsom, mozzarella, bazsalikom, csipős szalámi) |
Elérhetőség: 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 3. Asztalfoglalás: (52) 415-705 E-mail: viktoria@satrax.hu |
kapcsolódó cikkek
- A nyár íze, illata, színe a Melange Kávéházban
- A Régi Vigadó étlapjáról ajánljuk
- Alaposan kiveséztük a Csokonai Étterem új étlapját 2. rész
- Jönnek a roston sültek, a saláták és a nyárias ételek
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- Mulard kacsamell, tequilás bélszínsteak, rizlinges lazacfilé – megújult a Belga étlap
- Itália ízei a Calicoban
- Gyümölcsök és zöldségek: előtérben a könnyű, egészséges ételek
- Klasszikus és újszerű
- Klasszikus és üdítő