Klasszikus és újszerű
Megpihenni, kikapcsolódni s nem utolsó sorban finomat enni. Ezt kínálja a Régi Posta Étterem zárt belső teraszhelyisége a Széchenyi utca elején. A nemrégiben frissített étlap, a piros kockás terítő és a karosládák olyan hangulatot hoznak mindennapjainkban, melyek kétség kívül feldobják feszültséggel teli, modern életvitelünket, visszarepítenek egy kicsit nagyanyáink idejébe.
Az étterem a nyitástól kezdve a hagyományos vonalat képviseli. „A magyaros jelleget nemcsak a berendezési tárgyak hirdetik, az étlap sorai is ezt tükrözik, de a magyaros fogások mellett könnyebb falatokkal is megörvendeztetjük a betérőket.” – mondja Dusa Attila konyhafőnök.
„Egy új étlap összeállításánál először átgondolom, hogy milyen alapanyagokkal fogok dolgozni, szaftos, rántott, vagy sült lesz a végeredmény, valamint milyen ízvilágot fog képviselni. Elképzelem a díszítést, tálalást és mindezeknek harmonizálniuk kell egymással.
Az étlapról egyik kedvencem a fokhagymás sertéscsülök kapros gomolyával, sajttal pirítva, friss kerti salátával ezersziget öntettel, lepcsánkával. A szeletelt csülök rostlapon van felpirítva, ezt követően egy fokhagymás-sós-borsos egyveleggel átgőzöljük, hogy a pörzsrétegen keresztül a hús minél ízesebb legyen.” – folytatja Attila.
A másik igen népszerű étel a szalonnaködmönös pulykajava, lilahagymás körte raguval burgonya krokettel, ami ugyan nem új fogás, de igazán különleges: körte, balzsamecet, lilahagya…
Szalonnaködmönös pulykajava,
lilahagymás körte raguval burgonya krokettel
A nagyszülői házaknál gyakori vendég volt a hagyományos tót étel, a lepcsánka, ami manapság a reneszánszát éli. Most a Régi Posta Étteremben a baconos szűsznyárshoz szegődött, a Posta tallér elnevezésű ételben. Szintén régi időket idéz a flekken, nosztalgiázni hív a mustáros szelet tarja, burgonya kabátban, azaz lepcsánkával toronyba építve.
Babgulyás
A friss tavaszi zöldségek piaci választékát számos húsétel mellé becsempészte a séf, hogy a választás lehetőségét a kényes gyomornak is megadja. Salátával adta össze a baconos csirkemellet, - szűzérmét, vaslapon pirított mozzarellát, harcsafilét.
Várjuk a teraszos időjárást, mert a Régi Posta Étteremben az ételkészítés illatai az asztalokig szállnak!
(2013-05-30)
-eSBé-
kapcsolódó cikkek
- A nyár íze, illata, színe a Melange Kávéházban
- A Régi Vigadó étlapjáról ajánljuk
- Alaposan kiveséztük a Csokonai Étterem új étlapját 2. rész
- Jönnek a roston sültek, a saláták és a nyárias ételek
- Kacsamáj, lacipecsenye, bárányragu – megújult a Pálma étlapja
- Az ősz ízei
- Mulard kacsamell, tequilás bélszínsteak, rizlinges lazacfilé – megújult a Belga étlap
- Gyümölcsök és zöldségek: előtérben a könnyű, egészséges ételek
- Klasszikus és üdítő
- Libamáj, királyrák, norvég lazac, marhahátszín – mától az új étlapról rendelhetnek a Play Pubban