Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban
A farsangi ünnepkör időszakába vagyunk. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó heteket egy ősi hiedelem hívta életre: a gonosz szellemek elűzése zajos jelmezes felvonulással, boszorkánybábuk égetésével. Az asztalok sem maradtak ám üresen, a húsvéti böjtöt megelőző napokat bőséges evés és ivás töltötte ki, kiadós húsételeket, kocsonyát, fánkot, káposztát fogyasztottak. Ez a bővelkedés a Régi Vigadó kínálatában is megnyilvánul, ízesen és változatosan. Medve Zoltán, séf mutatta be konyhájának remekműveit.
Debreceni Szilveszter 2014
Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja. A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?
A desszertek titka
Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.
Így kanalazd a levest!
Különösen nyáron, még a csapból az folyik, hogy mennyi kell, hogy folyon. Szinte közhelynek számít a folytonos felhívás a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztására – viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egészségünk megóvása érdekében. Azonban a szükséges napi 2,5-3 litert nem csak víz bevitelével tudjuk fedezni. Tökéletes választás a 100%-os gyümölcs-, vagy zöldséglé, joghurt és persze a leves is, ami laktató, üdítő és persze finom is.
A Régi Vigadó étlapjáról ajánljuk
Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy megújult a Régi Vigadó étlapja. Akkor az előételt, a halakat, illetve a salátákat ajánlottuk figyelmükbe, most a levesek, a húsok, a garnéla és a desszert kap főszerepet.
A fogások elkészítési módjáról Medve Zoltán, az étterem séfje adott tájékoztatást.
további cikkek
- Jönnek a roston sültek, a saláták és a nyárias ételek
- Különleges alkalmak, maradandó élmények - Hova, hányan?
- Valódi íz, melyet Önnek is meg kell kóstolnia!
- Online rendelni nem csak kényelmes!
- Azok az ellenállhatatlan habos feketék….
- Romantikázzanak étteremben a szerelmesek napján
- Farsangi mulatozás
- Férfias étel, habkönnyű desszerttel
- Osztozzunk az étkezés örömeiben is
- Ünnepi vacsora villámgyorsan