Régi Vigadó

 

 

Konyha: Nemzetközi

 

A Régi Vigadó 1826-ban, Povolny Ferenc tervei alapján épült. A klasszicista stílusú épület eredetileg fürdőházként működött. Az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig terasza is üzemelt, amelyet később bezártak. 2003-ban a Vigadó teraszának újbóli eredeti állapot szerinti megnyitása új gasztronómiai kínálat bevezetését és egyben a hagyományok felelevenítését is jelentette.

Az étterem ma a legnagyobb múltra visszatekintő polgári vendéglátóhely a debreceni Nagyerdő szívében.


Egy kerthelyiség az évszázados fák árnyékában, ahol

  • a nyugalom együtt jár a vigalommal,
  • a mediterrán hangulatú terasz a magyar konyha jellegzetes ízvilágával,
  • a hagyományos népi egyszerűség a modern polgári igényességgel.

A mediterrán hangulatú, virágos terasz nemcsak a helyiek körében népszerű: kellemes környezetével 2006-ban méltán érdemelte ki a Magyar Turizmus Zrt. és a Virágos Magyarországért Mozgalom Rozmaring-díját, illetve egy évvel később az Év Üzlete 2007 elismerést.

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől csütörtökig: 11.30-22.00 óráig

Péntektől szombatig: 11.30-23.00 óráig

Vasárnap: 11.30-22.00

 

Elérhetőség:

4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
Asztalfoglalás 06 52 514 189

E-mail: regivigado@hotmail.com

 

 

Itt a nagy falatozások időszaka – kóstoljon a Régi Vigadóban

A farsangi ünnepkör időszakába vagyunk. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó heteket egy ősi hiedelem hívta életre: a gonosz szellemek elűzése zajos jelmezes felvonulással, boszorkánybábuk égetésével. Az asztalok sem maradtak ám üresen, a húsvéti böjtöt megelőző napokat bőséges evés és ivás töltötte ki, kiadós húsételeket, kocsonyát, fánkot, káposztát fogyasztottak. Ez a bővelkedés a Régi Vigadó kínálatában is megnyilvánul, ízesen és változatosan. Medve Zoltán, séf mutatta be konyhájának remekműveit.


Debreceni Szilveszter 2014

Képzeletbeli centinken a napok száma egyre csökken december 31-ig, az adventi naptár csokit rejtő ajtócskáit is nyitogatjuk már... A készülődés, az ajándékozás, a szilveszteren való ötletelés gépezete visszavonhatatlanul beindult, közeleg az év BULIja.  A Debreceni Éttermek vendéglátóhelyei ismét feledhetetlenné teszik az év utolsó napját, mert jó barátok közt, ízletes ételekkel és italokkal milyen is lehetne a Szilveszter?


A desszertek titka

.

Vannak ételek, melyek biztos vigaszt jelentenek egy összetört hangulatban. Igen, azok a csodálatos desszertek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem a lelket is gyógyítják, szeletnyi örömöt hozva a szívekbe, helyzetekbe. Ezen mámort hozó finomságoknak az eszenciáját pedig mi mások adnák, mint az isteni gyümölcsök, magvak, fűszerek.


Így kanalazd a levest!

Különösen nyáron, még a csapból az folyik, hogy mennyi kell, hogy folyon. Szinte közhelynek számít a folytonos felhívás a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztására – viszont nem lehet eléggé hangsúlyozni egészségünk megóvása érdekében. Azonban a szükséges napi 2,5-3 litert nem csak víz bevitelével tudjuk fedezni. Tökéletes választás a 100%-os gyümölcs-, vagy zöldséglé, joghurt és persze a leves is, ami laktató, üdítő és persze finom is.


A Régi Vigadó étlapjáról ajánljuk

.

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy megújult a Régi Vigadó étlapja. Akkor az előételt, a halakat, illetve a salátákat ajánlottuk figyelmükbe, most a levesek, a húsok, a garnéla és a desszert kap főszerepet.

A fogások elkészítési módjáról Medve Zoltán, az étterem séfje adott tájékoztatást.


további cikkek

Archívum

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics