Semann Étterem
Konyha: Hagyományos, tradicionális, és a modern magyar konyha ételei
Hangulatos környezetben magyaros ízvilággal, bőséges étel és italválasztékkal várjuk vendégeinket. Célunk, hogy minden látogatónk megelégedve távozzon tőlünk, és visszatérjen hozzánk!
Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 9-16 h
Péntek: 9-22 h
Szombat: 9-24 h
Vasárnap: 9-16 h
Elérhetőség:
4032 Debrecen, Szoboszlói út 50
Asztalfoglalás: +36 52/315-432, +36 70/414-4453
Rendezvényfelvétel: +36 70/327-4787
E-mail: semanngasztro@gmail.com
Honlap: http://www.semannvendeglo.hu/
Disznóölés egykori itala ma már elegáns termékké vált
A jó minőségű pálinka alapja a tökéletesen érett gyümölcs, a legmodernebb technológia és a gyakorlott pálinkamester. A pálinka fejlődése, népszerűsége töretlen, egyre többen fedezik fel a benne rejlő értékeket, a gyümölcsös illat és íz varázsát.
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum 2006-ban közös stratégiát készített, amelyben a hazai gyümölcs- és törkölypálinka presztízsének emelését, a pálinka imázsának javítását, valamint nemzeti italként való pozicionálását tűzték ki. Azt hiszem sikerült, kétségtelenül nőtt a pálinka befolyása, tekintélye, és hírneve is. Ahogy az egyéni vállalkozási formából induló Szicsek Kft-nek, amely ma már Magyarország egyik legszínesebb pálinkaválasztékát képes felmutatni.
Augusztus 20. - A kenyér ünnepe
Augusztus 20-a Alkotmányunk és Szent István király ünnepe, és mint az Alkotmány ünnepe az új kenyér megünneplésének is alkalma.
Fehér, rozs, fokhagymás, burgonyás - ez mind mind egy kenyérváltozat, de vajon akkor is kitalálták volna ha azt mondom paprikás, káposztás, narancsos rozsos? 2010-ben az egy főre eső fogyasztás kenyérből 50 kilogramm volt, ez több mint 10 dekagramm naponta! Talán ez is indokolta a különböző kenyérvariációk megalkotását. De az „ízektől” elvonatkoztatva, abban sokan egyetértenek, hogy az igazi kenyér lukacsos, ruganyos, illatos és még napokkal a sütés után is friss.
Ne felejtsen asztalt foglalni!
Augusztus 20-án virágba borul Debrecen városa, de nemcsak egyetlen nap a Debreceni Virágkarnevál! Csaknem egy hétig az ünnep, tánc, virágok, zene jegyében telnek a napok, sztárfellépőkkel fűszerezve. Országunk egyik legismertebb rendezvénye csodálatosan egyedi virágkompozíciókat vonultat fel, művészeti csoportok kíséretében.
Tudja mennyien érkeznek városunkba?
Foglaljon asztalt a Debreceni Éttermek egyikébe!
Ha már unja a könnyű, nyári ételeket...
A töltött káposztára sokan téli, ünnepi fogásként gondolnak és valószínű, hogy kevés háziasszony készíti augusztusban ezt az ételt, de tegye a szívére a kézét: visszautasítana egy tányér debreceni csülkös, kapros töltött káposztát? Ha már kissé unja a könnyű, nyári, zöldséges ételeket akkor válassza ezt a magyaros fogást a Semann Étterem ajánlatai közül.
Ha már unja a könnyű, nyári ételeket...
A töltött káposztára sokan téli, ünnepi fogásként gondolnak és valószínű, hogy kevés háziasszony készíti augusztusban ezt az ételt, de tegye a szívére a kézét: visszautasítana egy tányér debreceni csülkös, kapros töltött káposztát? Ha már kissé unja a könnyű, nyári, zöldséges ételeket akkor válassza ezt a magyaros fogást a Semann Étterem ajánlatai közül.
további cikkek
- Nyaljuk a fagylaltot…
- Üzlet az asztal mellett
- Karöltve az évszakokkal
- Hétről-hétre...
- Riadó! Harmadfokú hőségriadó!
- Svédasztalos ebéd a Semannban
- Ki bír el vele?
- 2012. május - Programok, rendezvények
- Interjú Kulcsár Zoltánnal a Semann Étterem séfjével
- Esküvő- és rendezvényszervezés